Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

3ος Ποδηλατικός Γύρος FANTA





Η χθεσινή μας δράση κατά την διάρκεια του 3ου ποδηλατικού γύρου της FANTA πήγε πάρα πολύ καλά.



Μοιράσαμε σχεδόν χίλια φυλλάδια με το κειμενάκι μας που γράφτηκε για αυτόν τον σκοπό, ενώ στύψαμε και 60 κιλά πορτοκάλια και δροσίσαμε τον κόσμο με φρεσκοστυμμένο χυμό.



Υπήρξαν κάποιες μικροεντάσεις και αντιπαραθέσεις με κάποιους υπεύθυνους της διοργάνωσης, τόσο από τον Π.Ο.Π. (Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών), όσο και από την εταιρία που διοργάνωνε την εκδήλωση.



Σε γενικές γραμμές ήμασταν πολύ διακριτικοί, δεν εμποδίσαμε κανέναν να πάρει μέρος στον γύρο, και ενώ υπήρξαν κάποιες "απειλές" από τους διοργανωτές ότι θα καλέσουν την αστυνομία να μας κατεβάσει το πανό επειδή δεν είχαμε άδεια κατάληψης της πλατείας, δεν συνέβη απολύτως τίποτε. Η αστυνομία δεν ασχολήθηκε καθόλου μαζί μας και μάλιστα όταν κάποιος τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα λέγοντας πως κάποιοι στην πλατεία θα πετάξουν πορτοκάλια, κάποιος γνωστός μας που ήταν στο τμήμα για προσωπική του υπόθεση, ακούγοντας το τηλεφώνημα καθησύχασε τους αστυνομικούς ενημερώνοντάς τους για την δράση μας.



Με την ευκαιρία αυτή να πούμε πως δεν έχουμε διάθεση να έρθουμε σε ρήξη και αντιπαράθεση με κανέναν, ούτε με τον Π.Ο.Π., ούτε με τους Ποδηλάτρες, ούτε με κανέναν άλλο που ομαδικά ή ατομικά κάνει το οτιδήποτε για να προωθήσει και να διαδώσει με τον τρόπο του την χρήση του ποδηλάτου.



Το πρόβλημά μας και η αντιπαράθεσή μας είναι με τον Δήμο Πατρέων που νομίζει πως με τέτοιες εκδηλώσεις ξεχρεώνει προς τους δημότες του για την αθλιότητα την οποία βιώνουν τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου στους δρόμους της πόλης.



Να τονίσουμε εδώ πως από την εκδήλωση ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Σκαρμέας.



Τα συμπεράσματα δικά σας...



Κλείνουμε λέγοντας το εξής. Ό, τι γίνεται για αυτήν την πόλη είναι καλό, από όποιον κι αν προέρχεται. Οι πολίτες όμως αυτής της πόλης δεν θα έπρεπε να συμβιβάζονται με τα ψίχουλα. Η Πάτρα μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη, και δεν το λέμε εμείς, το λένε τα παραδείγματα της Καρδίτσας, των Τρικάλων, της Λάρισας, του Μεσολογγίου, της Κοπεγχάγης και τόσων άλλων πόλεων πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά που γίνανε πιο ανθρώπινες, πιο καθαρές, πιο λειτουργικές.



Αυτό απαιτεί αγώνες όμως.



Καλή εβδομάδα να έχετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: