Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ "το καναρινί ποδήλατο" ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ


Οι ποδηλάτες-ισσες Πάτρας, είμαστε μια κίνηση πολιτών που έχει σαν σκοπό τη διεκδίκηση μιας ανθρώπινης πόλης χωρίς αποκλεισμούς, φιλικής προς το περιβάλλον και τους πολίτες της. Με άξονα το ποδήλατο, θέλουμε να δημιουργήσουμε στην πράξη συνθήκες αλληλοσεβασμού και αλληλεγγύης στην πόλη, αξίες που έχουν εκλείψει εξαιτίας του ατομισμού και της έλλειψης αμεσότητας του σύγχρονου τρόπου ζωής.
Η πρωτοβουλία της προβολής μιας ταινίας, χωρίς αντίτιμο, σε έναν από τους ελάχιστους πραγματικά δημόσιους χώρους της Πάτρας, γίνεται σε αντίθεση με την εμπορευματοποίηση κάθε έκφανσης της διασκέδασης και ψυχαγωγίας και την τυποποίηση της ανθρώπινης έκφρασης. Μέσα από μια σειρά πρωτοβουλιών σε διάφορες περιοχές της Πάτρας, επιθυμούμε, οι κάτοικοι της πόλης, να αρχίσουμε να ζούμε τους δημόσιους χώρους αναπτύσσοντας την πνευματική καλλιέργειά μας σε συλλογικά επίπεδα.
Πέρα από τον άμεσο στόχο της δημιουργίας συνεχών πεζοδρόμων και δικτύου ποδηλατοδρόμων, υπάρχει και ο στόχος της αλλαγής της νοοτροπίας, ο οποίος, κάτω από ανάλογες καταστάσεις συναναστροφής και αλληλεπίδρασης, μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: