Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Φεστιβάλ Ποδηλατών -ισσών 8-/9/10 Μαίου 2009

Το παρακάτω mail σταλθηκε σαν ενημέρωση για το τι έγινε στην συνέλευση της περασμένης Τρίτης. Ήδη έχει γραφτεί το πρώτο κείμενο για το φυλλαδιάκι, με θέμα το άλσος του Αγίου Αλεξίου. Ας πιάσουμε όλοι δουλειά γιατί ο καιρός πλησιάζει.

"Στην συνελευση που μολις τελειωσε συζητησαμε ως επι το πλειστον για το τριτο φεστιβαλ που θα διοργανωσουμε το τριημερο 8-9-10 Μαιου. Στο φεστιβαλ, οπως καθε χρονο, θα εχουμε χωρο οπου θα εκθεσουμε τις αφισες και το υλικο του αρχειου μας, θα υπαρχει χωρος για οποιον θελει να εκθεσει κατι, ειτε ειναι φωτογραφιες, ειτε κειμενα, ειτε ο,τιδηποτε αλλο, θα δημιουργησουμε εναν χωρο στον οποιο θα υπαρχουν τραπεζακια απο αλλες ομαδες και συλλογικοτητες που θα θελησουν να εκθεσουν το δικο τους υλικο κατι το οποιο πιστευουμε οτι θα λειτουργησει θετικα ωστε να γνωριστουμε καλυτερα και μεταξυ μας, θα υπαρχουν οπως καθε χρονο συναυλιες, κουκλοθεατρα, το καθιερωμενο ρεφενε τραπεζι το Σαββατο το μεσημερι, μπυρες και σουβλακια το Σαββατο το βραδυ, ενω το φεστιβαλ θα ολοκληρωθει την Κυριακη το μεσημερι με την 2η Πανελλαδικη Ποδηλατοπορεια, η οποια θα διοργανωθει ταυτοχρονα σε περιπου 20 πολεις οπως και περυσι.

Σε δυο σημεια σταθηκαμε περισσοτερο. Το πρωτο ειναι ενα μικρο φυλλαδιο που θελουμε να φτιαξουμε με κειμενα, κομιξ, ιδεες, φωτογραφιες, αρθρα, και ο,τιδηποτε αλλο μπορουμε να μαζεψουμε και το οποιο θα θελαμε να λειτουργησει σαν μεσο γνωριμιας της ομαδας μας με τον κοσμο της Πατρας.

Παρακαλουμε οποιον θελει να μας στειλει με μεηλ στην λιστα την δικια του ιδεα, την δικια του συνεισφορα, ειτε ειναι καποιο κειμενο, ειτε καποιο σκιτσο, ειτε ο,τιδηποτε αλλο, φτανει να εχει σχεση με τα προβληματα με τα οποια καταπιανομαστε και τα οποια θα θελαμε ολοι μας να λυθουν, οπως ειναι το κυκλοφοριακο, οι ελευθεροι χωροι, η αποξενωση κλπ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.

Το δευτερο θεμα το οποιο μας εφαγε αρκετο χρονο ηταν μια δημοσια συζητηση που θελουμε να οργανωσουμε την πρωτη ημερα του φεστιβαλ με την συμμετοχη και αλλων ομαδων με παρομοια δραση οπως οι Streetpanthers, η ΠΕΖΗ, οι Ποδηλατες της Αθηνας και οι ποδηλατικες ομαδες αλλων πολεων.

Συζητησαμε αρκετα γυρω απο το ποιο θα ειναι το θεμα αυτης της συζητησης, τι ειναι δηλαδη αυτο το οποιο προκαλει τα περισσοτερα προβληματα στην ζωη μας μεσα στις πολεις και ποιες λυσεις και δρασεις προτεινουμε, η καθε ομαδα χωριστα, αλλα και ολοι μαζι για να λυθουν αυτα τα προβληματα.

Επιγραμματικα θα πω πως καταληξαμε, σχεδον, οτι η σημαντικοτερη αιτια ειναι η προωθηση της ατομικοτητας εις βαρος της συλλογικης δρασης και της συνυπαρξης μεσα στον ιστο της πολης. Γυρω απο αυτο καναμε μια πολυ ενδιαφερουσα κουβεντα προσπαθωντας να καταληξουμε σε κατι πιο συγκεκριμενο. Αυτο στο οποιο καταληξαμε κλεινοντας με ανω τελεια την κουβεντα, ηταν ο εξης πιθανος τιτλος της κουβεντας, "Μη βιωσιμες πολεις, αιτιες και προτασεις δρασης"

Ο τιτλος, τοσο εννοιολογικα, οσο και δομικα χρηζει περαιτερω εξελιξης. Θελουμε να ορισουμε αρκετα συγκεκριμενα το θεμα της κουβεντας, η οποια θα αρχισει με μια μικρη εισηγηση απο καθε ομαδα που θα συμμετεχει, ετσι ωστε καθε ομαδα να μπορει με σαφηνεια να ορισει στην εισηγηση της την δικη της αποψη οσον αφορα τις κυριοτερες αιτιες για τα προβληματα που παρατηρει και τις λυσεις και δρασεις που προτεινει, Μεχρι την επομενη συνελευση λογικα θα το εχουμε κλεισει το θεμα γιατι θα πρεπει να ερθουμε σε επαφη με τις ομαδες που θα καλεσουμε στην συζητηση.

Οποιος εχει να προτεινει κατι πανω σε αυτο το θεμα, ας το κανει ειτε με μεηλ, ειτε ας ερθει στην επομενη συνελευση οπου θα μπορεσει να πληροφορηθει και απο πρωτο χερι για τα οσα ενδιαφεροντα ειπωθηκαν σημερα.

Αυτα τα ολιγα, ελπιζω να μην σας κουρασα.

Ride on..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: