Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

Τι έγινε στη δίκη σήμερα (7/11/07)

Σήμερα το πρωί στα δικαστήρια γύρω στις 10 άρχισε η διαδικασία και κράτησε κοντά μία ώρα.

Απο πλευράς του Δήμου εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος εικόνας πόλης Δεμαρτίνος ο οποίος είπε οτι δεν υπάρχουν χρήματα και ποδηλατόδρομους και οτι είναι πρόθεση της Δημοτικής αρχής να φτιαξει πολατόδρομους και αλλα τετοια πολιτικάντικα...

Στη πλευρά των ποδηλατών μάρτυρας ήταν ο κ.Βλαστός ο οποίος ηταν φανταστικός οσον αφορά αυτά που είπε και με το τρόπο που τα είπε.Εξήγησε οτι υπάρχει μελέτη η οποία είχε χρηματοδοτηθεί και ο Δήμος ποτέ δεν υλοποίησε.Στην ερώτηση της προέδρου αν είναι εφικτο να γίνουν ποδηλατόδρομοι στη Πάτρα απάντησε πολύ ωραία οτι γενικά πιστεύει οτι είναι εφικτο να γίνει η ζωή μας στη πόλη καλύτερη για τους ποδηλάτες για τα παιδιά για τους ανάπηρους κ.τ.λ. (καπως ετσι τα θυμάμαι παρακαλω διορθώστε με) .

Απο την άλλη πλευρά ο δικηγόρος του Δήμου ένας αισχρός τύπος ισχυριζόταν οτι οι δρόμοι είναι ελεύθεροι για τους ποδηλάτες !@#? δε τους απαγορεύει κανείς να κάνουν ποδήλατο@#$%.?Μην έχοντας κατι ουσιαστικό να πει δε δίστασε να επιτεθεί προσωπικά στο κ.Βλαστό λέγοντας διάφορα που εξόργισαν και το κόσμο και οταν βγήκε έξω έφαγε κράξιμο.

Οποιος εχει κατι να συμπληρώσει να το κάνει ...

Η απόφαση θα βγεί σε ένα μήνα περίπου

πληροφορίες σχεικα με την αγωγή εδώ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κύριο επιχείρημα του δικηγόρου του Δήμου ήταν ότι η μελέτη του Βλαστού δεν υλοποιήθηκε γιατί ναι μεν ο Δήμος την ενέκρινε, αλλά ταυτόχρονα έθεσε και κάποιες προϋποθέσεις. Η τελευταία και καλύτερη ήταν: Ότι επειδή προβλέπεται να γίνει ποδηλατόδρομος στην Όθωνος-Αμαλίας, θα πρέπει να προηγηθεί η υπογειοποίηση(!!!) των σιδηροδρομικών γραμμών. Το 2040 δηλαδή.
Επίσης ο δικηγόρος ρώτησε το Βλαστό αν έχει πληρωθεί για την εκπόνηση της μελέτης, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι έχει προσωπικό συμφέρον να υπερασπίζεται την κατασκευή των ποδηλατοδρόμων. (!) Η πρόεδρος είπε στο Βλαστό να μην απαντήσει γιατί η ερώτηση είναι άσχετη.
Τέλος, ο δικηγόρος, αφού κατά τη διάρκεια της δίκης, είχε κάνει διάφορα προσβλητικά σχόλια, αναφώνησε βγαίνοντας: «Ήρθε ο καθηγητάκος, με τα χέρια στις τσέπες, να προσβάλλει την πόλη μας» (!!!)
Γενικά ο Βλαστός ανέφερε ότι ο Δήμος δεν κατηγορείται γιατί δεν εφάρμοσε τη συγκεκριμένη μελέτη, αλλά γιατί δεν έχει μεριμνήσει για ποδηλατόδρομους γενικά, παρότι παρουσιάστηκαν ευκαιρίες. Για να δούμε τι θα γίνει.

Ανώνυμος είπε...

Ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από τους ΠοδηΛάτρεις - Χανιά
Η εργασία είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο στην διεύθυνση www.xsot.gr/podilatontas/fpe_podilato.pdf όπως και στο ιστολόγιο http://podilatontas.blogspot.com

Καλή συνέχεια με τους αγώνες σας.

tragedian είπε...

Θα μπορούσαμε να μάθουμε το όνομα του λαμπρού αυτού δικηγόρου? Δεν είναι κρυφό. Η δίκη θεωρείται δημόσια διαδικασία.

pam είπε...

Μπράβο παιδιά (πάσης ηλικίας.

Ενας παλιός ποδηλάτης.... που λόγω ειδικών προβλημάτων δεν παίρνει το ποδήλατο να ξανα βγει στους δρόμους...

podilatespatra είπε...

το ονομά του δικηγορου δε το θυμάμαι δυστυχώς αλλα θα το μαθουμε και φυσικα θα δημοσιευτεί

Ανώνυμος είπε...

Μη ψάχνετε:

http://manitaritoubounou.wordpress.com/2007/11/15/%ce%91-%ce%93-%ce%a9-%ce%93-%ce%97-%ce%95%ce%bd%cf%8e%cf%80%ce%b9%ce%bf%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%95%ce%b9%cf%81%ce%b7%ce%bd%ce%bf%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%a0%ce%b1%cf%84%cf%81/