Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2006

ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Αγωγή κατα του Δήμου Πατρέων έκαναν κάποιοι ποδηλάτες κάτοικοι Πατρών για το θέμα της

κατασκευής ποδηλατοδρομων στη Πάτρα

μπορειται να βρειτε την αγωγη ΕΔΩ

Τι έγραψε ο τοπικός τύπος ΕΔΩ Εφημερίδα Πελοπόννησος

3 σχόλια:

Κοινότητα Εκάλης είπε...

Πολύ καλή ενέργεια, περιμένω νέα σας!

kouk είπε...

Ως ποδηλάτης (της Αθήνας) ελπίζω τα πράγματα να γίνουν καλύτερα για τα ποδήλατα και στην Πάτρα και αλλού. Ωστόσο πρέπει να παρατηρήσω ότι βρίσκω την απαίτηση αποκλειστικών ποδηλατολωρίδων λανθασμένη.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι οι ποδηλατόδρομοι αυξάνουν την ασφάλεια του ποδηλάτη (απεναντίας υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι ποδηλατόδρομοι είναι λιγότερο ασφαλείς), ενώ υπάρχουν και άλλες υποδομές πέραν των ποδηλατόδρομων που είναι ασφαλέστερες σε πολλές περιπτώσεις (όπως οι φαρδιές δεξιές λωρίδες).

Προσέξτε ότι δεν λέω όχι στους ποδηλατόδρομους γενικά, υπάρχουν περιπτώσεις που δεν προκαλούν προβλήματα. Όμως δεν είμαστε σοβαροί σαν ποδηλάτες αν απαιτούμε ντε και καλά δίκτυο ποδηλατοδρόμων.

Rotten Donnerstag είπε...

Θέλω να πω μπράβο στους συμπολίτες που πήραν αυτή την μοναδική πρωτοβουλία. Συμφωνώ με τον kouk που λέει ότι οι ποδηλατόδρομοι δεν είναι η μόνη λύση. Έχω κάνει ποδήλατο στη Φρανκφούρτη και στο Λονδίνο (imagine) και πιστεύω οτι εδώ μόνο οι ποδηλάτες είμαστε εντελώς σαν τα σφαχτά πάνω στο δρόμο. Μάλλον εκείνο που χρειαζόμαστε πέρα από τους 4 ποδηλατόδρομους, είναι όλο το οδικό δίκτυο να γίνει κατάλληλο για το ποδήλατο. Για παράδειγμα να μπούνε πινακίδες, σήμανση, να επιτρέπεται η κίνηση ποδηλάτων κ στους μονόδρομους κτλ.