Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Η ποδηλατοπορεία έγινε! Ζήτω η ποδηλατοπορεία!

Μόλις πριν λίγες ώρες τελείωσε η ποδηλατοπορεία του Οκτώβρη. Στην πλατεία Όλγας μαζευτήκαμε περίπου 60 ποδηλάτες και κατά τις 17.30 κλείσαμε τον δρόμο.
Ακολουθήθηκε η διαδρομή Μαιζώνος – Γούναρη – Ψηλά αλώνια – πλατεία Αγίου Γεωργίου – Αγίου Νικολάου – Κορίνθου – Μαιζώνος –Πατρέως – Αγίου Ανδρέου και επιστροφή στην πλατεία Όλγας.
Κάπου εκεί η πορεία τελείωσε ύστερα από μισή ώρα ποδηλατάδας, μουσικής με φυσαρμόνικα και μελόντικα καθώς και αρκετά συνθήματα. Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην πορεία ήταν:

• Πετάλι – πετάλι στης πόλης μας το χάλι
• Ντου, ντου ποδήλατα παντού
• Θέλουμε πεζόδρομους, θέλουμε και πάρκα, βγάλτε τα αυτοκίνητα έξω από την Πάτρα
• Δεν κάνουμε βόλτα, κάνουμε πορεία, για αυτό και σταματάμε την κυκλοφορία
• Βάλτε τα αυτοκίνητα μέσα σε γκαράζ, στο καυσαέριο σας κάνουμε σαμποτάζ

Μετά το τέλος της πορείας έγινε συζήτηση στην πλατεία Όλγας για το πώς μας φάνηκε η ποδηλατοπορεία, τι έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και ποια άλλη δράση θα ήταν καλό να κάνουμε. Πέσανε πολλές ιδέες στο τραπέζι ( ή για να το πω πιο σωστά στα γρασίδια της πλατείας) μεταξύ των οποίων ήταν να κάνουμε πιο συχνά βόλτες μέσα στην πόλη μαζικά, να κάνουμε κάποια ενημέρωση σε σχολεία και να φτιαχτεί ένας χάρτης με τις «βατές» διαδρομές για να κάνει κανείς ποδήλατο στην Πάτρα. Ορίσαμε επόμενη συνάντηση το Σάββατο 11/10 στις 17:00 στην πλατεία Όλγας με σκοπό να συζητήσουμε πιο αναλυτικά και να αρχίσουμε να δρούμε περισσότερο. Σε περίπτωση βροχής η συνάντηση μεταφέρεται στο παράρτημα ( Κορίνθου και Αράτου).

Για να δείτε βίντεο από την πορεία κάντε κλικ εδώ.

Τα λέμε εκεί!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, άλλη μια ιδέα που έπεσε ήταν η πορεία να ξεκινάει και από άλλες, απομακρυσμένες από το κέντρο περιοχές.

και

Γκρεγκ, στείλε το ωραίο σου κειμενάκι και στη λίστα, για να ενημερωθούν όλοι και για τη συνάντηση του Σαββάτου!

Ζήτω!