Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

5 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

* 1 μέρα γιορτής – 364 μέρες δράσης *

Είναι γεγονός! Η Ελλάδα τέθηκε εκτός πρωτοκόλλου Κιότο! Κι αυτό γιατί δεν κατάφερε να συμμορφωθεί με τα όρια ρύπων που το πρωτόκολλο ορίζει, αν και το είχε συνυπογράψει.

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκάλεσαν, κανένα μέτρο δεν πάρθηκε, ούτε για την αποκατάσταση των ζημιών, ούτε και για την πρόληψη καινούριων πυρκαγιών. Αντίθετα, πολλές εκτάσεις αποχαρακτηρίστηκαν, προς τουριστική εκμετάλλευση.

Στις ελληνικές πόλεις δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την ποιοτική διαβίωση των κατοίκων. Την στιγμή που το πρόβλημα της ρύπανσης είναι πλέον τεράστιο, οι πόλεις μας εξακολουθούν να μην σχεδιάζονται ανθρωποκεντρικά, να έχουν όλο και λιγότερους ελεύθερους χώρους, και πνεύμονες πρασίνου.

Η πολιτεία εξακολουθεί να αδιαφορεί για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού και του περιβαλλοντικού προβλήματος στις πόλεις παίρνοντας μέτρα που διευκολύνουν τα ΙΧ, αντί να προωθεί την χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, του ποδήλατου και να βελτιώνει τις συνθήκες της πεζή μετακίνησης.


Πέμπτη 5 Ιουνίου στις 18:00 στην πλ Όλγας για να συζητήσουμε για τα προβλήματα της πόλης. Θα ακολουθήσει critical mass ( βόλτα στο κέντρο της Πάτρας με τα ποδήλατα).


· Όχι στην κατάχρηση / τσιμεντοποίηση / εμπορευματοποίηση των ελεύθερων χώρων ( λιμάνι, άλσος Αγ. Αλέξη )
· Κατασκευή υποδομών για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ( ΑμεΑ, ηλικιωμένοι)
· Λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ρύπανσης
· Δημόσια, λειτουργικά και δωρεάν Μέσα Μαζικής ΜεταφοράςΧρηματοδότηση των απαραίτητων μελετών για την κατασκευή υποδομής ποδηλάτου και εφαρμογή τους (π.χ. μελέτη ΥΜΕ/ΕΜΠ).